Bandenservice

De bandenservice van Vakgarage Dijkstra richt zich op:

  • Balanceren
  • Uitlijnen
  • Bandenopslag
  • Bandenwissel
  • Run on flat

 

Balanceren
Goed gebalanceerde banden dragen bij aan een goede wegligging, rijcomfort, besparing van brandstof en zorgen voor minder slijtage van de banden en de onderdelen van de wielophang. Het trillen van uw stuur of het horen van ongebruikelijke geluiden kunnen wijzen op niet goed gebalanceerde banden.

 

Uitlijnen
Het goed uitlijnen van de auto draagt bij aan een goede wegligging, zorgt voor minder brandstofverbruik en minder snelle bandenslijtage. De uitlijning van een auto is niet meer goed wanneer de auto scheeftrekt, wat bijvoorbeeld veroorzaakt is door een geraakte stoeprand of een oneffenheid in de weg. Het uitlijnen van een auto dient te gebeuren met grote deskundigheid en modern uitlijnapparatuur. Als Vakgarage adviseren wij eens per jaar de uitlijning te controleren of om de 20.000 km.

 

Bandenopslag
Vakgarage biedt de mogelijkheid tot bandenopslag van uw winter- of zomerbanden. Tegen een scherpe prijs kunt u eenvoudig uw winter- of zomerbanden opslaan wanneer u deze niet gebruikt.

 

Bandenwissel
De meeste auto's hebben een voorwielaandrijving, waardoor de voorbanden sneller slijten dan de achterbanden. Vakgarage adviseert elke 10.000 tot 15.000 km de voor- en achterbanden met elkaar om te wisselen. Hierdoor slijten de banden gelijkmatiger en wordt de veiligheid van uw auto verhoogd.

 

Run on flat
Met de toepassing van Run on flat-banden kunt u met een klapband of lekkage in uw band nog 80 kilometer verder rijden. Deze banden zijn voorzien van versterkte zijwanden, welke het gewicht van de auto ook kunnen dragen wanneer er geen spanning meer in de band zit. De montage van Run on flat banden vereist kennis en vakmanschap, waarmee Vakgarage Dijkstra u van dienst kan zijn.

 

Bandenreparatie
In geval van een lekke band waar niet mee is doorgereden, kunnen wij uw band vaak repareren in plaats van volledig vervangen. Na de reparatie wordt de band meteen gebalanceerd. Het repareren van de band in plaats van het vervangen van de band, kan u veel geld besparen.

Op zoek naar een occasion!Laat uw airco checkenLaat uw banden controleren
Voer uw kenteken in om alles over uw auto te weten te komen
Zoek mijn auto
Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste Vakgarage nieuwtjes, prijsvragen en aanbiedingen?