Historie

In 1991 is de Vakgarage Organisatie opgericht door een grossiersgroep in samenwerking met een importeur. De Vakgarage Organisatie was de eerste franchiseformule voor de betere merkonafhankelijke autobedrijven in Nederland.

 

Doelstelling van Vakgarage

De doelstelling van de franchiseformule was de positie van de aangesloten garages te versterken. Sinds het begin is dit verwezenlijkt door samenwerking, wat het gezamenlijk en grootschalig inkopen van onderdelen tegen een voordelige prijs mogelijk maakt en waarmee er gezamenlijke reclamecampagnes gerealiseerd worden. Sinds 1999 is Vakgarage onafhankelijk geworden van de grossiers en importeur, waardoor het sindsdien de enige onafhankelijke franchiseformule voor garagebedrijven is in Nederland.

 

Kwaliteitseisen van Vakgarage

Vanaf het begin is er gewerkt aan het continue verhogen van het niveau van de aangesloten garages. Om toegelaten te worden tot de Vakgarage organisatie, dient de garage lid te zijn van BOVAG en te voldoen aan het kwaliteitzorgsysteem van Vakgarage, het Vakplan. In dit Vakplan staan de kwaliteitseisen die volgens de Internationale Organisatie voor Standaardisatie zijn gesteld.

 

Consistent beleid

Stichting Vakgarage realiseert een duurzaam en consequent beleid. De stichting maakt centrale afspraken voor de aangesloten vakgarages met onder andere leveranciers en behartigt de belangen van de aangesloten garages op gebied van onder andere marketing. Doordat het beleid van begin af aan op continuïteit van kwaliteit is gericht, is Stichting Vakgarage uitgegroeid tot een sterke organisatie waardoor continuïteit wordt geleverd aan zowel de aangesloten garages en bijbehorende klanten.

Op zoek naar een occasion!Laat uw airco checkenLaat uw banden controleren
Voer uw kenteken in om alles over uw auto te weten te komen
Zoek mijn auto
Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste Vakgarage nieuwtjes, prijsvragen en aanbiedingen?