Remmenservice

De veiligheid van auto's is in de loop der jaren sterk verbeterd. Tegenwoordig beschikken auto's over airbags, kreukelzones en dwarsbalken. Maar wanneer het op veiligheid aankomt, blijven de remmen en banden de belangrijkste onderdelen. Echter is uit onderzoek gebleken dat 25% van alle auto's niet beschikken over een goed functionerend remsysteem.

 

Slijtage van remmen

Slijtage van remmen gaat op een geleidelijke manier. Diverse onderdelen van het remsysteem zijn aan slijtage onderhevig, zoals de remblokken, remschijven, remschoenen en wielremcilinders. Voor een goede remwerking is het van belang dat al deze onderdelen volledig in orde zijn. Regelmatige controle van het remsysteem is hierom belangrijk, wat bij Vakgarage Dijkstra bij de 'grote beurt' standaard wordt uitgevoerd.

 

Een goed werkend remsysteem voor goede veiligheid

Een goed werkend remsysteem zorgt voor veiligheid en kan eventuele dure reparaties voorkomen. Wanneer u doorrijdt met versleten remblokken, zal dit op den duur de remschijven ook beschadigen, waardoor deze ook moeten worden vervangen. U kunt gerust langskomen in onze garage in Leeuwarden voor controle van uw remsysteem. U dient direct het remsysteem te laten controleren wanneer:

 

  • er sprake is van een langere remweg
  • u het rempedaal ver kunt intrappen
  • het stuur trilt tijdens remmen
  • u een knarsend geluid hoort tijdens het remmen
Op zoek naar een occasion!Laat uw airco checkenLaat uw banden controleren
Voer uw kenteken in om alles over uw auto te weten te komen
Zoek mijn auto
Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste Vakgarage nieuwtjes, prijsvragen en aanbiedingen?